2 Kasım 2009 Pazartesi

Apple sendeleyecek mi?

Herkes, Apple'ın CEO'su Steve Jobs'un çok gizli tutulan karaciğer nakli için altı ay işlerden uzak kaldığı sürede, ofiste her şeyin iyi gittiğini düşünüyor. Şirketin herhangi bir sorunla karşılaşmadan işlerini yürüttüğü varsayılıyor. Fakat Mac OS X işletim sisteminin yeni sürümü Snow Leopard'ın performansına dair vasat raporların ardından, bende şüpheler oluştu.

Eleştirilere göre, Snow Leopard son kullanıcı için kayda değer bir yenilik sunmuyor. Anlaşılan bu yeni işletim sistemi birtakım küçük yeni teknik problemler içeriyor. Mesela, bazı sürücüler çalışmıyor. Bilgisayara takılan bazı aparatlar, yazılımları Snow Leopard'a uyarlanmadıkça, doğru çalışmıyor. Apple yazılım geliştiricilerle sorunlarını çözecek ve Microsoft'un kendi işletim sistemi Windows Vista'da yaptığı gibi bu kusurların üstünü örtmeyecek. Konu Apple olduğunda, insanlar bağışlayıcı olmaya daha istekli.

Fakat despotluğuyla ve mükemmeliyetçiğiyle tanınan Jobs'un, çalışanlarının yüreğine Tanrı korkusu salıp salmadığı, şirketten uzak kaldığı sürede herkesin işleri biraz gevşetip gevşetmediğini merak ediyor olmalısınız. Ne yapıyorlardı; çığır açıcı yeni özellikler içermediğinden ayaklarınızı yerden kesmeyecek ve çok da iyi çalışmayan bir ürün mü tasarlıyorlardı yoksa? Öyle görünüyor. Söz konusu Apple ise bu durum çok şaşırtıcı.

(Yazının tamamı Newsweek Türkiye'de)

Hiç yorum yok: