16 Haziran 2009 Salı

Yeni Dünya Düzeni ve İletişim Politikaları

Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye

Sabahattin Şen

Bağlam Yayıncılık / İnceleme-Araştırma Dizisi Etiket: 13,00 TL



Körfez Krizi ile birlikte 'Yeni Dünya Düzeni' kavramı kamuoyunun gündemine girmiş bulunuyor. Dünyanın en istikrarsız ve riskli bölgeleri Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu üçgeninde bulunan Türkiye gibi bir ülkede de bu kavramın çeşitli çevrelerde yankı uyandırması kadar doğal bir şey olamazdı. Ancak, gerçekleşme ihtimali şu ana kadar zayıf görülen yeni bir dünya düzeninin, ülkemiz açısından getirebileceği olası sonuçların önemini ortaya koyan çeşitli incelemeler, henüz Türk kamuoyuna sunulmuştur.

Bir akademisyenin de belirttiği gibi, 'Yeni Dünya Düzeni', sadece devletlerin dış politikalarının toplamı değildir. Dış politakaların ötesinde devletlere etki eden global trendler vardır. O halde yapılması gereken, olayı disiplinlerarası, makro düzeyde incelemektir.
(Önsözden)

Makalelerin yazarları:
Faruk Sönmezoğlu, Oral Sander, Halûk Ülman, Şükrü Elekdağ, Cengiz Okman, Taha Akyol, Aydın Alacakaptan, Sami Kohen, Fahir Armaoğlu, Cengiz Çandar, Sedat Sertoğlu, Şükrü Sina Gürel, Rifat Uçarol, Gülten Kazgan, İzzettin Önder, Yavuz G. Yıldız, Cemal Acar, Sabahattin Şen

Hiç yorum yok: