16 Ağustos 2008 Cumartesi

CHICAGO TRIBUNE'DE 80 GAZETECİ İŞTEN ÇIKARILDI


ABD’nin saygın gazetelerinden Chicago Tribune’de, yıllık maliyeti düşürmek gerekçesiyle 80 gazetecinin işine son verildi.


Editör Gerould Kern, çalışanlara gönderdiği iç yazışma notunda, ortalama tirajı 541 bin 663 olan Chicago kentinin en büyük günlük gazetesinde 80 gazetecinin işine son verildiğini, gazetede şimdi 480 gazetecinin çalıştığını belirtti.

Chicago Tribune gazetesinin geliri ve tirajı, okuyucuların gazeteyi internetten takip etmesi ve seri ilanların internete kaymasından sonra reklam gelirlerini kaybetmesi nedeniyle azaldı.

Yayımcı Bob Gremillion, geçen ay, 161 yıllık gazetede 8,8 milyon dolar tasarruf yapmak için muhtemelen bu ayın sonunda 80 gazetecinin işine son verileceğini açıkladı.

Açıklamadan bir hafta sonra editör Ann Marie, "Bu pozisyon bir zamanlar olduğu gibi uygun değil" diyerek, yedi yıldır bulunduğu görevinden istifa etti.

Marie’nin istifası, 30 yıldan sonra Chicago Tribune’den ayrılan gazetenin yazı işleri müdürü George de Lama’dan iki ay sonra geldi.

Geçen yıl Aralık ayında, milyarder emlakçı Sam Zell, Chicago Tribune gazetesinin yanı sıra Los Angeles Times, Orlando Sentinel ve The (Baltimore) Sun gazetelerini bünyesinde bulunduran Tribune şirketini 8,2 milyar dolara satın almıştı. AA MEDYATAVA

Hiç yorum yok: