3 Mayıs 2010 Pazartesi

Basım Yayın Teknolojileri bölümü Plato Meslek Yüksek Okulu

Bu program basım ve yayın alanında yeni teknolojileri kullanma becerisine sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz sektörün İhtiyaç duyduğu baskı öncesi grafik tasarım ve diğer alanlarda beceri kazanmanın yanı sıra tüm baskı ve yayım süreçlerine hakim, nitelikli bireyler olarak iş yaşamına katılacaktır.
Programda, teorik ve uygulamalı olarak basım ve yayın teknolojileri, grafik tasarım dersleri yanında temel gazetecilik, iletişime giriş, haber toplama ve yazma, internet gazeteciliği ve web tasarımı gibi dersler verilmektedir. Basın ve yayın sektörü hızla elektronik yayıncılık ve gazeteciliğe yönelmektedir. Böyle bir ortamda İnternet yayıncılığı da ders programlan içinde yer almakta ve öğrenciler elektronik yayıncılık konusunda da yetkinlik sahibi olmaktadır.

Nerede Çalışabilirim?

Bu program mezunları baskı ve yayın kuruluşlarında gazetelerin, dergilerin, radyo ve televizyonların internet ünitelerinde, haber ajansları ve reklam şirketleri İle medya ve yapım şirketlerinde çalışma olanağına sahip olabileceklerdir.

Hiç yorum yok: