1 Mayıs 2007 Salı

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ, 1 MAYIS SANSÜRÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 1 Mayıs etkinliklerinin televizyonlardan naklen yayınının engellenmesini kınadı.



TGC'NİN AÇIKLAMASI

1 Mayıs etkinliklerinin televizyonlardan naklen yayınının engellenmesini kınayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı yazılı açıklamada, “Televizyon kanallarının naklen yayın araçlarının Kasımpaşa’da bir otoparkta toplanarak görevden alıkonulmaları, tipik bir sansür uygulamasına dönüşmüştür. Geçici bir süreyle sınırlı kalsa da araçların ve meslektaşlarımızın engellenmesi, hem halkın bilgilenme hakkına, hem de ifade özgürlüğüne yönelik bir sansür niteliğine bürünmüştür. İstanbul Valiliğini, Anayasa’ya da aykırı düşen bu uygulamayı gerçekleştiren gayretkeş görevliler için idari soruşturma açmaya çağırıyoruz” dedi.

TGS: DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ HENÜZ GELİŞMEDİ
Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul’da Taksim Meydanı’nda gösteri yapmak isteyenler güvenlik güçlerinin engellemeleriyle karşılaştı. 50’şerli, 100’erli toplanan gruplara, henüz toplanma bölgelerindeyken güvenlik güçlerince biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Gösterilere katılmak isteyenleri taşıyan feribotların iskeleye yanaşmaları engellendi. 1 Mayıs gösterileri için İstanbul’a gelen emekçiler, henüz şehir girişlerinde otobüslerden indirildi ve yürüyerek alanlara gitmek zorunda bırakıldı” denildi.

Açıklamada, “İstanbul’da 1 Mayıs dolayısıyla düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesinin halkın sahip olduğu demokratik olgunluk ve demokrasi kültürünün devleti idare edenlerde henüz gelişmediğinin göstergesi olduğu” savunuldu.

Hiç yorum yok: