1 Mayıs 2007 Salı

24 milyon 900 bin Fenerli ne olacak?

Dayım bir Galatasaraylı. Futbola sevdalandığım dönemde etrafımdaki çoğu insan Fenerbahçeliyken... Şampiyonluk, Trabzonspor'la Fenerbahçe arasında gelir giderken... O hep sarı - kırmızıydı.
Çocukluğum boyunca hiç anlamadım, şampiyonluk yarışına hiç ortak olamayan bir takıma neden böyle sevdalı olduğunu. Sonra öğrendim bir insan herhangi bir takımı böylesine neden sever? Uzun bir dönem şampiyonluk hiç bakiyeye girmese de taraftar kalabilmek nasıl bir sevgiyle olur. (Bkz. Trabzonsporlular).
14 sene boyunca şampiyon olmadı Galatasaray. Ama hep Galatasaray kaldı. Bunu UEFA Şampiyonluğu döneminde bu takıma bağlanmış olanlara anlatmak kolay değil. Bugün değil on dört, üç sene şampiyon olamasa neler yaşandığını gördük, görüyoruz. Bu yeni taraftarlığın oyunu nasıl çığrından çıkardığını yaşadık, yaşıyoruz.


Ligden çekilmek
"Ligden çekilmeyi düşünüyoruz" diyor Fenerbahçe yöneticisi, "Seneye kupaya genç takımla katılacak ve aynı tarihlerde as takımla özel maçlar oynayacağız". Bunu uzun yıllar TFF'de -ki o zaman da bugünkü kadar kötü yönetiliyordu federasyon - hem de Ulusoy'la kolkola çalışmış bir hukukçu söylüyor, söyleyebiliyor.
Sormak lazım. Nasıl konumlandırıyorsunuz kendinizi? Yönetici unvanını ne zannediyorsunuz? Buna yetkiniz, buna hakkınız var mı sanıyorsunuz?
Şunu herkes bilmeli.
Bunu yapmaya kimsenin gücü yetmez. Adınız, soyadınız, unvanınız, servetiniz ne olursa olsun!
Bunu yapamazsınız. Bu sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Buna gücünüz yetmez.
Çünkü Fenerbahçe, Fenerium değildir, Samandıra değildir, Şükrü Saracoğlu değildir, Todori, Kalamış, Alex, Tuncay, Aziz Yıldırım, Ali Koç, Şekip Mosturoğlu değildir.
Size Fenerbahçe'nin ne olduğunu anlatmak benim haddim değil. Lefter'e sorun!
Bunu sizin sık sık altını çizdiğiniz bir sebepten yapamazsınız.
Çünkü Fenerbahçe milyonluk koltukları alanların takımı değildir. Siz söylüyorsunuz 25 milyon taraftar var diye. 100 bin faks gelmiş (Yerseniz ! Kaç faks var kulüpte? Ne kadarda bir kağıt değiştiriyorsunuz? Ya hiç faks kullanmadınız ya da saymayı bilmiyorsunuz)
Peki geri kalan 24 milyon 900 bin Fenerli ne düşünüyor bu konuda? Bunu yapamazsınız!


Onlara sorun
Size Fenerbahçe'nin ne olduğunu anlatmak benim haddim değil.!
Can Bartu'ya sorun!
Bunu yapamazsınız! Buna gücünüz yetmez. Adınız, soyadınız, servetiniz, unvanınız, genel kurulun size verdiği yetki ne olursa olsun! Bırakın bunu yapmayı, bu fikri ağzınıza dahi alamazsınız. Bu kulübü 50 yıl da yönetseniz, tüm tesisleri de yapmış olsanız, hepsine adınız da verilmiş olsa sizler sadece emanetçisiniz. Sahibi değil, abisi değil, babası değil, sadece bekçisisiniz.
Eğer sahibi sanıyorsanız, yıkılsın o zaman o stat, kum olsun, toz olsun. Yıkılsın Samandıra, denize gömülsün Kalamış... Ama hayır siz sadece emanetçisiniz.
Şimdi 100 yıllık bu dev kulüple ve onu gerçekten sevenlerle oynamayı bırakın. İnsanların kırılmış gururları, travmalarla sarsılmış yüreklerine elektrik salmayın.
Eğer gerçekten bir komplo varsa, açık açık, yargıdan şundan bundan korkmadan anlatın. Kim maç satıyor, nasıl satıyor, kim veriyor parayı, kim kimi nasıl etkiliyor? Açık açık...
Fenerbahçe'yi ligden ya da kupadan değil çekmek, bu fikri dillendirmek, düşünmek dahi kimsenin haddine değildir.
Herkes şunu bilmelidir. Bu ülkenin futbolsever insanlarının çoğunluğu yukarıda anlattığım dayım gibi insanlardır. Ve bu yıl kutlanan, kutlanacak olan, 30 futbolcunun ve bir o kadar yöneticinin şampiyonluğu değildir.
Ve kutlanan Fenerium değildir, Samandıra değildir, Şükrü Saracoğlu değildir, Todori, Kalamış değildir. Alex, Tuncay, Aziz Yıldırım, Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu'nun şampiyonluğu da değildir.
Kutlanan 100 yıllık şanlı tarih, binlerce yaşayan ya da göçmüş sporcunun emeği, milyonlarca yaşayan ya da göçmüş taraftarın sevgi ve bağlılığıdır.
Çekemezsiniz, bu fikri ağzınıza dahi alamaz, aklınızdan dahi geçiremezsiniz.
Çünkü siz bu kulübün sadece emanetçilerisiniz. Sadece ve sadece o kadar!

mehmet demirkol

Hiç yorum yok: