1 Mayıs 2007 Salı

ABDİ İPEKÇİ GAZETECİLİK ÖDÜLLERİNİN YENİ SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2006 Milliyet Ödülleri kapsamında, Abdi İpekçi Anısına Yılın Gazetecilik Ödülü ile Örsan Öymen Anısına Yılın İnceleme Ödülü’nün sonuçları belli oldu. Ödülü Haber Dalında Fatih Çekirge, Fotoğraf dalında Serdar Özsoy aldı.



Milliyet’in bir suikast sonucu yaşamını yitiren Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Abdi İpekçi’nin anısına verilen 2006 Yılın Gazetecilik Ödülü’ne, Oktay Ekşi’nin başkanlığında, Erdal Şafak (yazman), Ara Güler, Doğan Heper, Sibel İpekçi, Sami Kohen, Güngör Mengi, Prof. Dr. Haluk Şahin, Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek ve Mehmet Y.Yılmaz’dan oluşan Seçiciler Kurulu, Haber Dalında Hürriyet Gazetesi’nden Fatih Çekirge’yi 26 Şubat 2007’de Hürriyet’te yayınlanan “Ceylan Otelde Ajanlar Savaşı” başlıklı haberiyle ve “tüm dünya basını için atlatma haber olması, devletleri de işe karıştıracak kadar boyut kazanması ve yankılarının uzun zaman sürmesi” gerekçesiyle ödüle değer gördü.

Serdar Özsoy ise, 18 Ekim 2006’da Milliyet’te çıkan ve Başbakan Erdoğan’ın mahsur kaldığı otomobilden kurtarılışını görüntüleyen fotoğrafıyla ödülü kazandı. Özsoy’un fotoğrafının ödül kazanmasına gerekçe olarak Seçiciler Kurulu “tam anlamıyla haber fotoğrafı olmasını, unutulmayacak tarihi bir anı simgelemesini, uluslar arası basın tarafından da değerlendirilmesini” gösterdi.

Genç yaşta yitirdiğimiz Örsan Öymen Anısına konulan 2006 Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü’nün sahibi ise Bursa, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kayıhan Pala oldu. Prof. Dr. Gençay Gürsoy’un başkanlığında, Doç. Dr. Tevfik Bedirhan Üstün(yazman), Prof. Dr. Turgay Atasü, Altan Öymen, Prof. Dr. Yakut Irmak Özden, Prof. Dr. Tunçalp Özgen, Osman Ulagay ve Prof. Dr. Saadet Ülker’den oluşan Seçiciler Kurulu, ödülü, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden, Doç. Dr. Kayıhan Pala’ya “Türkiye İçin Nasıl Bir Sağlık Reformu?” başlıklı çalışması nedeniyle verdi. Pala’nın çalışması, “kapsamı, mevcut sistemi irdelemesi, politika geliştirmesi” gerekçesiyle ödüle değer görüldü.

Ödüller 22 Mayısta yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Hiç yorum yok: