13 Ağustos 2007 Pazartesi

Türkiye’de yerel basının bilimsel analizi

İstanbul(İÜHA)-İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi, gazeteci Nezih Demirkent anasına akademisyen ve doktora öğrencilerinin incelemelerinden oluşan “Türkiye’de Yerel Basın” adlı bir kitap yayımladı.

Editörlüğünü İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin’in yaptığı ve İÜ İletişim Fakültesi Yayınları’ndan çıkan kitap, Türkiye’de yerel basının içinde bulunduğu durumu Almanya, Fransa ve İtalya örnekleriyle karşılaştırmalı olarak irdeliyor.
Kitap, 50 yılı aşkın bir süre gazetecilik yapan ve 2001’de hayatını kaybeden Dünya Gazetesi’nin sahibi gazeteci Nezih Demirkent’in anısına hazırlandı.
Türkiye’de yerel basının tarihi, sorunları, uygulamaları, Fransa ve İtalya yerel basınından örnekler gibi bölümlerle yerel basına eleştirel bir bakış getiren kitabın gazeteciler, akademisyenler ve araştırmacılar için kaynak niteliğini taşıyor. Kitap, demokratik yaşamı güçlü kılan ve daha sağlıklı işlemesini sağlayan yerel basının, teknolojinin gelişmesi Türkiye’de nedeniyle geri planda kalmasının nedenleri ve çözüm önerileri üzerine önemli bilgiler içeriyor.
Osmanlıdan günümüze kadar var olan ulusal, yerel gazete ve dergilerin sayısal verilerini de kapsayan ve karşılaştırmalarda bulunan kitap, yerel basının özellikle seçim dönemlerindeki işlevi ve eğitim görevinden çok kişisel ve kurumsal çıkarlar doğrultusunda kullanılmasının sonuçlarını da gözler önüne seriyor.
Kitap, İÜ İletişim Fakültesi’nde meraklılarını bekliyor.

Hiç yorum yok: