13 Ağustos 2007 Pazartesi

Türk-Alman iletişim çalışmaları kitap oldu

İstanbul(İÜHA)-İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nin Almanya’nın Fachhochschule Bonn Rhein Sieg Yüksek İhtisas Üniversitesi ile son iki yıldır gerçekleştirdiği iletişim konulu yaz akademilerinde sunulan bilimsel bildiriler kitap olarak yayımlandı.

Editörlüğünü İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin ve İÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ceyhan Kandemir’in yaptığı kitap, İÜ İletişim Fakültesi Yayınları arasında basıldı. “A Bridge of Intercultural Communication” adlı kitapta 2005 yılında İstanbul’da düzenlenen birinci, 2006 yılında Alman’ya’da düzenlenen ikinci Türk- Alman Yaz Akademisi’nde sunulan bilimsel bildiriler yer alıyor. Bildiriler, Türk ve Alman akademisyen ve lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarından oluşuyor.
Kitapta, ayrıca 12-16 Eylül 2006’da Almanya’da düzenlenen “Politika, Medya ve Toplumlarda Temsiller” konulu uluslararası kollokyumda Prof. Dr. Suat Gezgin’in “Türkiye’de Demokrasi ve Medya”, Yrd. Doç. Dr. Ceyhan Kandemir ve Yrd. Doç. Dr. Ergun Yolcu’nun “ Son Dönem Türk Sinemasında Demokrasinin Temsili” ile “ Türkiye’deki Reklam Filmlerinde Kadının Temsili” adlı çalışmaları yer alıyor. Kitap, İÜ İletişim Fakültesi’nden edinilebilecek.
Türk-Alman Yaz Akademisi’nin üçüncüsü bu yıl 10-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu yılki toplantılarda film gösterimleri ve bildiri sunumları yapılacak.

Hiç yorum yok: