18 Ocak 2008 Cuma

40 İNTERNET SİTESİ KAPATILDI

İnternet Güvenliği uygulamasında şimdiye kadar suç içeren yayın yaptığı tespit edilen 40 internet sitesi kapatıldı. Vatandaşlar tarafından gelen ihbarların da değerlendirildiği uygulamada suç kapsamına 8 tür yayın giriyor. İşte siteleri kapattıran nedenler...





Uygulamanın toplumun geleceğinin garanti altına alınmasına katkı sağladığına dikkat çeken Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acerer projenin ayrıntılarını anlattı.

Acarer, internet yayınları yoluyla işlenen suçların önüne geçmek için 2007 yılında başlatılan 'İnternet Güvenliği' uygulamasındaki son durumu anlattı.

Acarer, bu kapsamda suç içeren yayınların 8 konuyla sınırlı olduğuna dikkat çekiyor. Buna göre intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, ve kumar oynanması için imkan sağlama ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar erişim engeline takılıyor. Bu tip yayın yapan sitelerin tespiti ise şu şekilde gerçekleşiyor:

Vatandaşlar şikayetlerini (www. ihbarweb.org.tr) internet adresi aracılığıyla veya (ihbar@ ihbarweb. org. tr) adresine elektronik posta yollayarak yapabiliyor. Uygulamanın sansür şeklinde algılanmamasını da isteyen Acerer'e göre bu proje toplumun geleceği açısından büyük önem taşıyor

Hiç yorum yok: