özellikle nisan mayıs ayı geldiğinde bu blog maili yüksek lisans adaylarının yada 4. sınıf bitirme adaylarının sorularına muhatap alıyor. bu anlamda bir yüksek lisans iletişim mülakatı öncesi mutlaka elde olması gereken ve ayrıca konulara tamamen hakim olunması gerekenleri sıralıyorum.
öncelikle son dönem cengiz anık hocamın iletişim sosyolojisi kuramsal temeller kitabı elde mutlaka olmalı. ben yüksek lisans medya ve kültürel kuramlar dersinde öneriyorum. irfan erdoğan korkmaz alemdar öteki kuram olmazsa olmazlardandır. nazife güngör hocanın iletişim kuramlar yaklaşımlar kitabı. ben nick stevenson kitabına ayrı bir önem veriyorum. biraz benim zorladığım bir kitap ama kütüphanede olsa iyi olur. medya kültürleri nick stevenson. gazetecilik kökenli olduğum için füsun alver hocanın gazetecilik bilimi ve kuramları başta gazetecilik yüksek lisans öğrencileri olmak üzere tüm iletişimcilerin kütüphanesinde olması gerekir. ayrıca bu listeye kimlik mekanları yine benim özelimde mutlaka timisi hocanın yeni iletişim teknolojileri ve demokrasi kitabı eklenebilir.
listcle tarzı bi listeleme yaparsak bir medya, iletişim üzerine yüksek öğrenim yapan adayın kütüphanesinde şu kitaplar mutlaka olmalı. ileride tez aşamasında başucu olarak da kullanabilirsiniz.
cengiz anık iletişim sosyolojisi
nick stevenson medya kültürleri
nazife güngör iletişim kuramlar yaklaşımlar
irfan erdoğan korkmaz alemadar öteki kuram
levent yaylagül kitle iletişim kuramları
mattelard iletişim kuramları tarihi
ünsal oskay kitle haberleşme teorilerine giriş
maigret medya ve iletişim sosyolojisi
süleyman irvan medya kültür ve siyaset
nurçay türkoğlu toplumsal iletişim
perriault iletişim bilimlerinin unutulmuş kökenleri
şermin tekinalp, ruhdan uzun, iletişim araştırma ve kuramları
tabii bu liste uzar gider yukarıda genel bir liste var. özelde sennet, giddens, baumann, arendt, badiou, deleuze, eagleton, gadamer,lyotard, ricœur, harvey, hebdige,jameson, simmel, marcuse diye devam eder...