27 Ekim 2011 Perşembe

Gazetecilikte Uygulama Becerileri; Hayvan Çiftliği, 1984, Cesur Yeni Dünya

Sevgili Arkadaşlar; Dersimizin Ana Kaynakçaları olarak belirttiğim; Atilla Girgin, Haber yazmak, Kemal Aslan, Haberim Var Belsey&Chadwick, Medya ve gazetecilikte etik sorunlar kitaplarının yanı sıra geliştirici okuma listesi olarak Hayvan çiftliği, George Orwell 1984, George Orwell Cesur Yeni Dünya, Aldous Huxley kitaplarını okumanız gerekiyor.

SABAH gazetesi Yazı İşleri Müdür Metin Sever Plato'da

SABAH gazetesi Yazı İşleri Müdür Metin Sever, yarın (28 Ekim Cuma) saat 10:30’da PLATO’da olacak. Cumbalı Bina’daki CMB 201 sınıfında deneyimlerini sizlerle paylaşacağı bir seminer verecek. Ana sayfa nasıl hazırlanır, tasarımı yapılırken nelere dikkat edilir, haber ve fotoğraflar nasıl seçilir, gazeteci aklı nasıl çalışır vs gibi özellikle Radyo ve Televizyon Programcılığı, Basım ve Yayın Teknolojileri, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ve Grafik Tasarımı bölümünde öğrencileri direkt ilgilendiren konulardan bahsedecek. Seminer tüm öğrencilerimize açıktır. Metin Sever, 1959 İstanbul doğumlu gazeteci-yazar. 1989 İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Sabah Gazetesi Yazı İşleri müdürü ve aynı zamanda Sabah Gazetesi Pazar ekinde “Darbeder” isimli köşesinin yazarı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca birçok makale ve kitabın yazarıdır. Kitapları: Kürt sorunu, 2. Cumhuriyet Tartışmaları, Türban ve Kariyer, 11 Eylül Düşmanını Arayan Savaş, Kaf Dağının Bu Yüzü, Devlet Dersin Çakıyoruz Abiler Daha önce ağırlıklı olarak Nokta dergisi ve Radikal gazetesinde görev yaptı.

Plato Meslek Yüksek Okulu Bursa ve Ankara-Bağlamsal Çalışmalar dersi

Plato Meslek Yüksek Okulu Bursa ve Ankara- Kenan Duman- Radyo Televizyon Programcılığı Bağlamsal Çalışmalar dersi için ; Dan Laughey, Medya Çalışmaları, Teoriler ve Yaklaşımlar Raymond Williams, Televizyon, Teknoloji ve Kültürel Biçim kitapları ilk 4 hafta okumaları için temin etmeniz gereklidir. Dersin Genel Kaynaça listesi ise Jean Baudrillard, Tüketim Toplumu, Ayrıntı Yayınları Jean Baudrillard, Simülasyon ve Simülakrlar, Dokuz Eylül Yayınları Guy Debord, Gösteri Toplumu ve Yorumlar, Ayrıntı Yayınları Zygmund Bauman, Küreselleşme, Ayrıntı Yayınları Habermas, Kamusal Alanın Yapısal Dönüşümü, İletişim Yayınları Jean François Lyotard, Postmodern Durum, Vadi Yayınları Medya, İktidar, İdeoloji. Der. Mehmet Küçük, Ark Yayınları

Plato Meslek Yüksek Okulu Televizyon haberciliği-Kitap Öneri

BY207.1 - Öğr. Gör. KENAN DUMAN - CHN101 13.00 TV haberciliği Sevgili Arkadaşlar Plato Meslek Yüksek Okulu Televizyon haberciliği dersi ilk 6 hafta için; Televizyon, Teknoloji ve Kültürel Biçim, Raymond Williams Tv Haberciliğin de Etik, Marilyn Matelski Televizyon program yapımcılığı, Colin Hart Haberin Tarihi, Kuramları, Söylemi ve Radyo-Televizyon Haberciliği Prof. Dr. Neşe Kars Der Yayınları kitaplarını takip etmeniz gerekli.

Gazetecilikte Uygulama Becerileri Ödev 1-Haber Uygulama

Plato Meslek Yüksekokulu 2011-2012 Yılı Güz Dönemi Plato Meslek Yüksekokulu / Basım ve Yayın Teknolojileri Ders Öğrenci Listesi Ders Kodu ve Adı : BY101.1 (3 + 0) 3.0 - Gazetecilikte Uygulama Becerileri Öğretim Üyesi / Görevlisi : Öğr. Gör. KENAN DUMAN KONU: Gazetecilik Uygulamaları 1. Ödev 1. DOĞUŞ KARA-YEDİ 2. CEYHUN BEYAZÇAM-SEKİZ 3. MURAT GÜLİSTAN-SEKİZ 4. TUĞÇE ATASELİM-ALTI 5. FATMA MİRAY ŞENGÜL-SEKİZ 6. KÜBRA KORKMAZ-DOKUZ 7. RÜVEYDE YILMAZ-DOKUZ 8. HAZAL BOY-SEKİZ 9. DİCLE ÇORLU-SEKİZ 10. BAHAR KARASU-BEŞ 11. SEMA KURT-BEŞ 12. MUSTAFA DERMENCİOĞLU- DOKUZ 13. DOĞUKAN TAŞTAN-ALTI 14. OZAN CEYLAN-DOKUZ 15. AYFER YATKIN-YEDİ 16. ÖZGE KARACA-SEKİZ 17. AYŞE KÜÇÜKMANAV-DOKUZ 18. SÜHEYLA USLULAR-ALTI 19. AYKUT OCAK-BEŞ 20. MERT SAM-BEŞ 21. KEREM ATILGAN-ALTI 22. GAMZE ACAR- YEDİ 23. MEDİNE BUSE YILMAZ-SEKİZ 24. KÜRŞAT YUMUK-ALTI 25. YASEMİN EKER-ON 26. SEYHUN TURAN-YEDİ 27. BETÜL SARIOĞLU –BEŞ 28. ÖZGE AKULUT-YEDİ 29. İBRAHİM GÜNEY-BEŞ 30. SENA BOZ-SEKİZ 31. TUĞÇE MADEN-SEKİZ 32. GÖKHAN TAŞÇI-YEDİ 33. EMRE KARAGÖZ-BEŞ